04 Kasım, 2011

La cuisine bordelaise

Cannelé, Bordeaux'ya özgü hafif bir tatlı çeşidi. Geldiğim ilk gün sokaklarda dolaşırken gözüme çarpmıştı. Küçük butiklerde, macaronların hemen yakınında bulunabileceği gibi, market raflarında da insanın karşısına çıkıyor. Dışı sert, içi yumuşak, karamel kokulu bu küçük tatlı, öğlen çayıyla güzel gittiği gibi çeşitli şarap ve şampanyalarla da tercih edilebiliyor. Süt, yumurta, şeker ve unun yanında aroma vermesi için tatlıya rom ve vanilya da ekleniyor. Adını ise  içinde pişirildiği, normalde tarçın için kullanılan, küçük bakır kalıplardan alıyor. 
Alçakgönüllü bir tatlı bence Cannelé. Can alıcı bir özelliği yok. Ama tam da bu yüzden, Bordeaux'nun güzel bir yansıması olduğu için, buralara gelindiğinde denenmeli...